Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

Kevés pénzből, stílusosan! 1. rész

2016. június 29. - Kis Németh Marcsi

Jöjjön hát egy példa, arra mit is lehet egy sima 55 nm-es panel lakással kezdeni, kevés pénzből, saját kétkezi munkával és nagy-nagy hittel a Home Staging iránt. 

oq9t43qxgw.jpg
A jó hír az, hogy kevés pénzből, sok ötlettel szuper dolgokat lehet alkotni, de cserébe nagyon sok kétkezi munkát kell belefektetni. A pénzt helyettesítheti a kreativitás és a kézügyesség. 

Mivel már több mint egy éve Home Staginggel foglalkoztam, az MSP Design Lakberendező Stúdióban, Dr. Somogyi Patrícia mellett szívtam magamba a Home Staging szemléletet és tudást, mikor elhatároztuk, hogy eladjuk a lakásunkat. Nem volt kérdés, hogy hogyan dobjuk piacra, tudtuk a lakásunkat fel kell készítsük az eladásra.

A mi lakásunk tipikusan a suszter lyukas cipője volt. Mikor beköltöztünk, elkezdtük az átalakítást a saját ízlésünkre, ez a konyhával és a nappalival többé kevésbe meg is valósult, de aztán mindent leállt, nem fejeződtek be a munkálatok. 

nappali4_nagy.jpg

A hálószobában, és a fürdőben szinte semmit sem csináltunk, az étkezőbe, aztán később a nappali egy részébe egy hirtelen változás miatt be kellett költöztetnem a műhelyemet. Akkoriban még újrahasznosított-üveg tervezőként dolgoztam, a saját Kinema Design márkámat építgettem.
Így aztán a lakásunk nem csak hogy totál nem készült el, vagyis volt amit el sem kezdtünk, hanem még egy bútorraktárrá alakult. Sokaknál, így Nálunk is az volt az ábra, hogy jó lesz most így, majd megcsináljuk, végül is lakni tudunk benne és hamarosan befejezzük. No, ez a hamarosan sosem jött el, hisz nem voltunk rákényszerítve a változásra, mert a lakás funkciójában működőképes volt. 

Így aztán mikor elhatároztuk, hogy eladjuk és belevágunk a Home Stagingbe, tudtam nagyon sok munka lesz még vele. A költségvetést összeállítva rájöttem, most nincs annyi pénzünk rá, amennyit szeretnék, így megpróbáltam kitalálni mivel lehet a pénzt kiiktatni és csak a legminimálisabb dolgokat megvenni, illetve mivel tudjuk a lakást egyedivé és eladhatóbbá tenni.

Első lépésben elkezdtük a cuccunkat szelektálni, átválogatni. Csak azt tartottuk meg, amit nagyon szeretünk vagy az elmúlt 1-2 évben használtunk. Amúgy én nem vagyok egy nagy gyűjtögető típus, a férjecskémmel ellentétben, de  az én alapszemléletem miatt, már az elmúlt években nagyon sokat változott Ő is.

Persze nem így születtem, sőt, régen én is évekig rakosgattam dolgokat. Aztán az önismeret "tanulással" és a hozzá tartozó szuper könyvek olvasásával vagy tanfolyamok elvégzésével rájöttem, nem kell a lakást telezsúfolni, ez még jó lesz valamikor valamire tárgyakkal. Ennek ellenére, amikor leültünk selejtezni a férjemmel hát rá kellett jönnöm, hogy még mindig voltak olyan cuccaink, amiket már évek óta nem is láttunk. :-)
Az újrahasznosítós és üveg műhelyről már ne is beszéljek.

4.jpg

Szóval megértem azokat, akik alapból gyűjtögetők, de egy szellősebb, csak fontos tárgyakkal körbevett életet élni, ma már tudom sokkal jobb érzés, mint egy faltól-falig telezsúfoltat. A lakásod megmutatja mi van a lelkedben, és oda vissza hat egymásra. A selejtezéssel sok-sok, évek óta stagnáló élethelyzet is megválthat.  

Térjünk vissza a selejtezéshez, dobozoláshoz. Munka mellett nem volt könnyű véghez vinni, csak hétvégéken fért bele az időnkbe a szelektálás, pakolás és persze azért mi sem szerettünk volna minden hétvégénket csak dobozolással tölteni, így be kell vallanom, ez volt az egyik leglassabb folyamat. Persze ha kiveszünk 2 hét szabit, lehet, simán le tudtuk volna zavarni, de mi ezt a hosszabb megoldást választottuk. 

Azért egy lakás eladás érzelmileg nem könnyű döntés. Bármennyire mi akarunk elköltözni, mégis csak ott laktunk, sok emlék fűz hozzá, és egy ilyen dobozolás, selejtezés a lelkünket is megviselheti. Elengedni a lakást és a benne felhalmozott tárgyakat, sokszor nem könnyű, de ilyenkor csak a cél lebegjen a szemünk előtt. Tekintsünk a selejtezésre nagyon pozitívan, hisz ez idő alatt tulajdonképpen lelkünket is felkészítjük az elengedésre, a költözésre. A dobozolás végére úgy tudunk majd viszonyulni a saját lakásunkhoz, mint egy termékhez, amit elengedtünk és arra vár, hogy megtalálja új lakóját. Nem utolsó sorban pedig számunka hoz egy új csodás otthont és szuper új élményeket! 

Visszatérve a válogatáshoz, mi végül sok bútort, ruhát és egyéb tárgyat eladtunk, elajándékoztunk vagy ami nem talált gazdára, azokat letettük a lépcsőházba, hátha valaki magához veszi (így is történt). 
Jó érzés, hogy a tárgyak amiket mi már évek óta nem használtunk, sokakról azt sem tudtuk, hogy van, új szerető gazdához kerültek és nem egy dobozban porosodnak a szekrény mélyén. Valaki örömét leli bennük és ez jó! :-)

Kész lettünk a válogatással, selejtezéssel, a megmaradt cuccaink több mint 2/3-a dobozban várja a költözést. Ugyanis, ha már nekiláttunk a selejtezésnek, akkor már érdemes a megmaradt cuccainkat, amiket tuti viszünk tovább, egyből be is dobozolni, hisz hamarosan költözünk és minél előbb elvégezzük ezt a fázist is annál gyorsabban tudunk tovább lépni

És így jöhetett a felújítás, de ez már egy következő cikk...

Remélem eljöttök és elolvassátok, mert ezt a következő részben mesélem el. 

 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és légy a blogunk követője!

Plussz csatlakozz az Otthome Stage facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk ott is szeretettel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr6112564337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása