Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

10 Home Staging tipp a gyors lakáseladáshoz

2016. május 13. - Kis Németh Marcsi

Szerintem nincs olyan ember, aki nem árult már ingatlant, vagy nem állt olyan mellett, aki igen. :-) 
Egy lakás eladás és az új megvásárlása hosszú folyamat - ezt vagy megtapasztaltuk már, vagy a barátaink és családunk mesélnek rémtörténeteket nekünk.

Nos, én azt mondom ha betartunk pár Home Staging alapszabályt, akkor gyorsan és szuper áron tudjuk eladni a lakásunkat!

Íme tehát 10 Home Staging tipp a gyors és árun felüli lakáseladáshoz!

1. Takaríts ki! 

Tudom, ez most banálisan hangzik, de nem az! Ha megnéztek pár ingatlan hirdetést, akkor rögtön észreveszitek, hogy a mosatlantól a koszos ruháig minden és mindenki megtalálható. Így az, hogy kisuvickolod az egész lakást mielőtt piacra dobod, nem nagy kérés, nem csak úgy tessék-lássék módon felporszívózni és ahol látszik letörölgetni, hanem mintha tavaszi nagytakarítást csinálnál. Minden csillogjon, és legyen tiszta!

2. Pakolj el!

Ennek is teljesen természetesnek kellene lennie, de sajnos ez sem az. Épp száradnak a ruhák, a fotelben a halom vasalni való és nagyon sokan így várják a vevő jelölteket. Képzeld bele magadat a vevő helyébe, Neked sem lenne kedved más száradó zoknijai és alsógatyái között sétálni. 

dsc_6479.jpg

 

3. Selejtezz!

Na, ez egy sarkalatos pont szokott lenni! Sokan szeretnek gyűjtögetni, így automatikusan adódik, hogy nehezen válnak meg a tárgyaiktól. Én amúgy Home Stagingtől függetlenül is selejtezés párti vagyok. Ruháknál is betartom azt a szabályt, amit 1-2 éve fel sem vettél, azt add el vagy ajándékozd el, mert úgy sem fogod felvenni az elkövetkezendő években sem. Nálam ez bevált. 
Pont így van a lakásban felhalmozott tárgyakkal is. Nem a kedvenc és szeretett tárgyaidról van szó, csak nézz be a szekrényed mélyére, mert biztosan van benne rengeteg olyan tárgy, amiről azt sem tudod, hogy még megvan. És hogy ezt hogyan is csináld?

Írtam erről egy jó kis cikket, olvasd el mert lépésről-lépésre mindent összeírtam, ami a segítségedre lehet. 

 

4.  A bútoroktól zsúfolt lakást szabadítsd ki börtönéből! 

A kevesebb mindig több! Egy bútorokkal telezsúfolt lakás kicsinek és nyomasztónak hat. 
Mivel azt már tudjuk, hogy a vevők érzelmi alapon döntenek, és a nagy többségük nem látja a terekben rejlő lehetőségeket, így kicsi az esélye, hogy beleszeressen egy bútorraktárba. A többlet bútorokat, ami nem szolgálja az eladást, rakd le a pincébe, vidd fel a padlásra vagy egy raktárba. Eladás után aztán viheted majd magaddal, ha még szükség lesz rá, az új otthonodba. Általában egy felkészített lakásnál sokszor  rájönnek a tulajdonosok, hogy szellősebb lakásban jobb élni is, nem csak eladni. 

elotte_uana_stilster_alap_2_fekvo.jpg

5. Egységes alapszín!

Egy friss festés mindig nagyon jót tesz a lakásnak, szinte kötelező beruházás, és ez nem is kerül sokba. A lakás alapszíne fehér, bézs, vagy krémszínű legyen. Mivel terméket árulunk, nem az a fontos, hogy Te a pirosat imádod, vagy rózsaszínt. Sok helyen minden szoba más színű, nekünk pedig egy egységes alap kialakítása a célunk!

6. Funkciók kialakítása!

Minden szobának legyen funkciója, ahol a nappali nappali a hálószoba hálószoba. Fontos, hogy ne magadból indulj ki, hogy neked úgy jó, ha ott alszol ahol épp dolgozol, vagy tévét nézel, 
Neked most az a célod, hogy a leendő új tulajdonost meggyőzd arról, ebben a lakásban akár Ő is élhetne. 

 

7. Jellegzetes tárgyak elpakolása!

Mik ezek a tárgyak? A családi, vallási fotók vagy tárgyak! Nem ismered azt, aki Tőled vásárol, így nem tudhatod miben hisz vagy épp nem hisz. Gyerekes vagy gyermektelen, egyedülálló vagy párkapcsolatban él. A te személyes tárgyaid, családi fotóid, vallási vagy politikai meggyőződésed akár nehezítheti is az eladást. 


8. Legyen hangulatos a tér!

Ha már megvan a szép tiszta letisztult alapunk (kifestettünk), akkor már csak a képzeletünk szabhat határt (persze keretek között) annak, hogy textilekkel, dísztárgyakkal hangulatot csempésszünk a lakásunkba. Itt kerül fel a pont az i-re, a lakás hangulatossá tétele az egyik legfontosabb lépések egyike. Ez a lépés segít ahhoz, hogy valaki meglássa és beleszeressen, és neked ugye ez a célod!

haloszoba_home_staging_1.jpg
 
9. Fotók készítése!


Egy egyszerű géppel, vagy jó minőségű képeket készítő mobillal is készíthetsz fotókat, persze ezek messze nem lesznek professzionális fotók, amivel a legtöbbet tudod kihozni egy fotózáskor, de Te is tehetsz pár dolgot, hogy a fotóid jók legyenek. Nagyon fontos (bár ez banálisan hangzik, de a hirdetéseket nézve sajnos meg kell említeni), a fotód ne legyen homályos, életlen! Sajnos rengetegen tesznek fel rossz minőségű képeket! Ne az üres sarkot, vagy az ajtófélfát fotózd le, ami semmilyen információt nem hordoz. Próbáld a tereket minél tágasabban megmutatni, gondolj bele, a vevőid a képeiddel találkoznak először, az alapján döntik el megnézik-e az ingatlan vagy sem. 

nappali_panel_home_staging_1.jpg

 


10. Méretarányos és berendezett alaprajz!

Mérd le pontosan a lakásodat, és készíts méretarányos és berendezett alaprajzot sok ingyenes program van erre! Ebből lehet látni a terek kapcsolódásait, és arányait. Egy-egy szoba hány négyzetméter. Merre van szomszéd lakás. Merre nyílnak az ajtók, és pontosan hol helyezkednek el, stb.. Ezzel nagyon sok információt adsz át a vevőidnek, ami segít a döntésben. 

alaprajz_rakoczi_ut_30_feliratos_new2.jpg

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és légy a blogunk követője!

Plussz csatlakozz a StílusTér facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk ott is szeretettel! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr9812564351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása