Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

A sikeres ingatlaneladás egyik titka

2016. április 29. - Kis Németh Marcsi

Ha már termékként tekintünk az eladandó ingatlanunkra, akkor belevethetjük magunkat a lakás egyedi arculatának kialakításába.

Ilyenkor sokan felkapják a fejüket, de minek az? Jól van az úgy, ahogy van, én egy fillért sem költök rá, az tuti.
Ők a szkeptikusok, nekik talán nem is érdemes tovább olvasni, bár bízom benne, hogy azért megteszik és remélem, kimozdíthatom őket ebből az állapotból. :)

Lássuk miért is jó Neked, ha a lakásod egyedi arculatot kap?

Azért mert, 


1. a befektetett pénz, idő és energia mindenképpen megtérül
2. kiemelkedik a piaci kínálatból
3. gyorsan vevőre talál
4. jellemzően a piaci ár felett kel el (ez akár 10-15% is lehet)
5. értéket teremtesz a vevő számára, amit értékel a piac
6. több pénz marad a zsebedben

A Home Staging egy összetett szolgáltatás és ennek az egyik eleme, maga az arculat kialakítása. Fontos, hogy az eladandó ingatlan kitűnjön a kínálatból, és érzelmi alapon hasson a vevőre.

Nem tudom tudtad-e, de minden vásárlásnál az emberek 90%-a érzelmi alapon dönt. Így vásárolunk ruhát, cipőt, táskát, autót stb. Miért pont a lakás lenne ez alól kivétel?
Elárulom nem az! :)
 Itt is érzelmi alapokon döntünk, majd utána felsorakoztatjuk mögé az észérveinket.

Fontos mennyire világos, tágas, milyen helyen van milyen az állapota, fel kell-e újítani és persze, hogy mennyibe kerül, de szinte az első pár percben tudat  alatt döntünk egy ingatlan megvásárlásáról. Jön az bizonyos: „Ez kell nekem”, vagy „Jaj, csak tudnék minél előbb szabadulni innen” érzés.

halo2a.jpg
Nagyon kevesen vannak, akik egy rozzant, lepukkant lakásban meglátják az értéket, illetve egy koszos, zsúfolt ingatlanba bele tudják magukat képzelni, hiába világos és/vagy épp szuper helyen van!

A vevőknek csak 5% keres a felújítandó ingatlant, a nagy többség nem akar bajlódni a felújítással, szeretne gyorsan és könnyen beköltözni az új lakásába. Szereti, ha tágas és élhetőek a terei, szereti ha azt érzi például, hogy ez a konyha épp olyan, ahol szeretnék főzni!

Ezt egy jó arculattal, azaz lakberendezési stylinggal, nem klasszikus értelembe vett lakberendezéssel érhetjük el.

Ezért fontos, hogy olyan lakást dobjunk a piacra, ahol a vevő nem talál kifogásolnivalót az ingatlanban. Minden egyes apró vagy épp nem is olyan apró hibát kijavítottunk, felújítottunk, a színeket összehangoltuk, a terek átláthatóak, funkcionálisak és szellősek. Egy ilyen átalakítás, felújítás százezreket vagy milliókat hozhat a konyhára. Minden egyes kis hiba rögtön tálcán kínálja a lehetőséget az alkura. Az, hogy pontosan mennyit érdemes költeni egy ingatlanra, egy másik poszt témája lesz. 


Az egyedi arculat, értéket teremet, érzelmileg hat és kiemeli a lakásunkat az ingatlan piacon, nem utolsó sorban pedig a mi befektetett energiánk sokszorosan megtérül! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr6412564355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása