Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

3+1 tipp ha félsz a költözéstől

2016. június 24. - Kis Németh Marcsi

A költözés jó! Bevallom hősiesen, én szeretem!

Egy költözésnél, mindig valami új kezdődik, valami más, mint ami eddig volt. Jó érzés új otthont keresgélni, tervezgetni mi milyen legyen, mit hová tegyek. A falszín, a tapéta,a régi bútorok, az újak, a csempe, a satöbbi.

Tudom, ez szakmai ártalom, de én imádom a tervezési, kivitelezési fázisokat IS, ezért is lettem lakberendező. Átérzem mások érzéseit, amikor a sok "béna" lakást végig kell nézni, míg végre megtaláljuk az igazit. Tudom, hogy én könnyebb helyzetben vagyok, mert egy romos, zsúfolt lakásból is tudom mit lehet kihozni, de sokszor nekem sem könnyű ezekben a lakásokban virtuálisan vagy személyesen sétálgatni.

És akkor még ott van mindezek előtt még a csomagolás,dobozolás, a selejtezés, a lakásunk piacra dobása és maga a költözés csak ezután jön!

Arra gondoltam, adok pár tippet, hogyan készülj fel tudatosan a lakásod eladására és a költözésre, megkönnyítve ezzel a saját dolgodat!

Én nyitott vagyok a változásra, persze nem volt mindig így! Most is épp költözés előtt állunk, egy hatalmas változás állt be az életünkben, és imádom minden percét. Még ha tele volt az idáig vezető út nehézségekkel, akkor is! Amúgy, ami nehézségnek tűnik, mindig vezet valahová, ahol újra magamra/magunkra találhatunk. Szóval a változás jó, a költözés jó és akkor most nézzük hogyan legyen Neked is jó! :-)

4alwt6kxm0.jpg

1. tipp

Gondold végig, hogyan és merre tovább, ha eladtad a lakásod. Ez a konkrét terved már akkor legyen meg, amikor még csak arra készülsz, hogy eladod a lakásod! A konkrétat arra értem, hogy lépésről lépésre tervezed meg a hogyan továbbot, és persze vizualizáld is azt az új lakást, ahová terveid szerint beköltözöl. Gondolj bele, menyi időt megspórolsz azzal, hogy nem akkor kezdesz el ezen gondolkodni mikor ott a vevő. Neked addigra mikorra valaki azt mondja, igen megvettem, legyen konkrét forgatókönyved, hová hogyan és merre tovább. 

2. tipp

Gondolj termékként az eladás előtt állá ingatlanodra! Vesd be Te is a marketing fogásokat, mert Te is el akarsz adni valamit. Hogy ez nem egy cipő vagy autó? Nem, nem az. Ez egy lakás vagy ház, de attól még eladó és ugyan úgy viselkedik a piacon mint bármi más. Amikor piacra dobod, már ne a Te cuki kislakásod, vagy szeretett kuckód, vagy "itt nőttek fel a gyerekek" ház legyen a fejedben, hanem egy eladás előtt álló termék. Egy vevő sem fog kötődni a Te emlékeidhez, az a Tiéd, Ő új emlékeket, saját emlékeket szeretne. Ha el tudsz szakadni lélekben, már az eladás része is könnyebben fog menni. Gondolj arra, mennyi új dolog vár majd az új helyen rád vagy rátok, és az emlékeket képekben és a szívedben viszed majd magaddal. 

3. tipp

Tűnj ki a kínálatból!

Úgy légy eredeti, hogy közben minél több embert győzzél meg a lakás adottságairól. Ne a te ízlésed legyen a mérvadó, Persze nem tudsz kibújni a bőrödből, ezt elfogadom, de törekedj arra, hogy egy letisztult, nem zsúfolt teret hozz létre. Így több embernek felkeltheted az érdeklődését. Ez nem a klasszikus értelemben vett lakberendezés, nem az a legfontosabb, hogy neked tetsszen. Az a fontos, hogy minél több embernek nyerje el a tetszését amit lát. 

+1 tipp

Kérd meg barátaidat, nem veled élő családtagjaidat, szomszédodat mikor elkészültél, hogy friss szemmel nézze végig az összes helyiséget! Egy barát vagy kedves szomszéd, akivel jóban vagy, a lakáshoz való érzelmi kapocs nélkül tudja nézni a szobákat, konyhádat, fürdőszobádat. Kérd ki a véleményüket, ők már majdnem a vevő szemével nézik a régi otthonod. Egy idegen még kritikusabb lesz veled és a lakásoddal szemben. Ezt nem szabad magadra venned. Ha valakinek nem tetszik amit lát, sebaj, majd jön más aki persze pont arra vágyik amit Te kínálsz neki és imádni fogja! 

Ha ezeket a tippeket be tudod építeni az eladásba, tuti öröm lesz a költözés! 

 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és légy a blogunk követője!

Plussz csatlakozz az Otthome Stage facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk ott is szeretettel! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr6412564339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása