Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

10 + 2 Home Staging Tipp ami nem kerül egy fillérembe sem

Mit tegyek, hogy a vevők oda legyenek a lakásomért az eladáskor?

2018. július 01. - Kis Németh Marcsi

Készítsd fel a lakásodat az eladásra, azaz vesd be a Home Staging erejét.

Most már egyre többen kezdenek képbe kerülni mit is takar a Klasszikus Home Staging.

Hogyan segíti a gyors eladást.

Miként mutatja meg a lakásod legszebb arcát, hogyan ad értéket, és miért fizetnek akár a piaci ár feletti összeget is a vevők egy-egy jól felkészített lakásért.

Egyre többen látják és tapasztalják, hogy a Home Staging hogyan hat az érzelmekre, mivel tudja a legnagyobb hatást elérni.

Ebben most már egyre több szakértő áll a rendelkezésedre. Keresd meg azt, akinek a referenciái a legjobban tetszenek. 

Ne úgy válassz, hogy ki mennyit kér érte, mert akkor csalódni fogsz.

Ha úgy érzed egyedül nem megy, akkor kérj profi segítséget.

A legnagyobb sikert, a legtöbb pénzt, és itt most milliókról beszélek, az hozza, ha a lakásod a teljes Home Staging folyamaton átesik, azaz tanácsadás - tervezés - stylingolás - enteriőrfotózás - ingatlanmarketing.

De van egy jó hírem!

Vannak dolgok amiket akár szakértő nélkül is megtehetsz, amik ugyan nem maximálisan aknázzák ki a lehetőségeidet, de így is ki tudsz tűnni a piaci kínálatból. Gyorsabban adhatod el a lakásod, és ha jó alapokkal rendelkezik az ingatlanod, akkor még a piaci ár felett is kaphatsz érte. Ezeknek a legnagyobb része nem kerül feltétlenül pénzbe.  

 No, de mit is tegyek pontosan és hogyan is

fogjak hozzá az egészhez?

 

1. SELEJTEZZ!

Az évek alatt sok olyan tárgyat halmozhattál fel, ami ott szunnyad a szekrényekben, vagy épp a polcaidon. Nézd át, válogasd át. Amit évek óta nem használsz (és most nem a karácsonyi díszekre meg a fontos emlékekre gondolok) azt add el, ajándékozd el, vagy esetleg dobd ki. Hamarosan úgyis költözöl és akkor ezt a folyamatot úgyis végig kell csinálnod. Akkor inkább csináld meg előtte.  Itt elolvashatod, hogyan

2. TAKARÍTS KI!

Sokan azt gondolhatjátok, hogy ez az alap. De ha megnézed a lakáshirdetéseket, akkor rá fogsz jönni, hogy ez sajnos nem így van. Eleve lefotózod a lakást és több ezren esetleg tízezren megnézik, ezért a koszt nem érdemes dokumentálnod és mutogatnod. Másodsorban valószínűleg jó benyomást akarsz tenni a vevőre, mikor megnézi személyesen a lakásod. A piszok és a kosz csak hátráltat az eladásban. 

NAGYON FONTOS az első benyomás, ezt nem lehet ismételni, hogy jaj, majd gyere vissza máskor, amikor rend lesz. Egy állásinterjúnál sem mondod azt a pr-os kislánynak, hogy jaj, most nem volt időm fürdeni, majd holnap visszajövök. Ez a lakásnál is pont ugyan így van. Ha szépen kitakarítasz és egy tiszta lakásban fogadod a leendő vevődet, máris fél úton vagy a gyors és sikeres eladáshoz. 

Na de hogyan takarítsak? Én azt gondolom, takaríts ki úgy mint ha tavaszi nagytakarítás lenne. Ha jobb esetben már túl vagy egy selejtezésen, akkor úgyis mindent meg kell mozgatnod. Szóval, egy tavaszi nagytakarítás, ablakpucolástól mindig szuper illat lesz a lakásban. Az eladásnál minden érzékszervére szeretnénk hatni a vevőnek, ez is segíti az eladásod. 

3. SZÜNTESD MEG A ZSÚFOLTSÁGOT!

Tudom, tudom, de hát minden bútorra szükségem van!-gondolják sokan. Meglehet, bár lakberendezőként azt vallom, ha a terek jól vannak "kitalálva", akkor nincs szükség egy lakásban a bútorraktárra.

MÁS LAKNI EGY LAKÁSBAN ÉS MÁS ELADNI AZT! 

Ha jó áron és gyorsan el akarod adni, akkor van egy rossz hírem, sajnos a bútorraktárat meg kell szüntetnek.

Miért? Mert kisebbnek hat a tér.

Hiába nagy a szobád, és mondasz számokat az érdeklődőknek, hogy "pontpontponnégyzetméter" odamegy, benne áll és csak azt érzi, ez kicsi. Itt tuti nem fér el a nagy kanapém. Hiába nem így van, Ő így látja, és máris elengedi a lakást, mert a többség nem tud elvonatkoztatni attól, amit a két szemével lát. 

budapest_11kerulet_home_staging_nappali_3_1.jpg

Mit csinálj azokkal a bútorokkal amik nem kellenek? Tedd el a tárolóba, padlásra, pincébe. Vidd át a barátok, vagy a szülők tárolójába. Ez igaz azokra a dobozokra is, amit nem rejt el a megmaradt bútorod. Vagy bérelj egy tárolót. 

4. FESS KI!

Na jó bevallom ez a tipp akár pénzedbe is kerülhet, de ha van hozzá affinitásod, akkor a festést akár Te magad is megejtheted és "csak" a festéket kell megvenned. Mikor és miért is javaslom a festést? Szinte mindig, ha jó pár éve nem volt festés Nálad, vagy túl sötétek a színek a lakásban, vagy túl sárgák.

Egyfelől egy tisztasági festés mindig jót tesz a lakásnak, másfelől, a lakásfelkészítésnél fő szempont a semlegesség. A sárga falaktól például soha nem lesz melegebb a lakás, pedig sokan ezt gondolják, de hidd el nekem, ez nem így van. 

budapest_11kerulet_home_staging_haloszoba_3.jpg

 

5. ADJ A SZOBÁKNAK FUNKCIÓT!

A hálószoba legyen hálószoba, a nappali nappali, stb., stb. Egyszerűen mutasd meg, az alap funkciók mennyi helyet foglalnak el, hogy a vevőd lássa, az ő bútorai is kényelmesen beférnek. A zsúfolt, de akár hiszed akár nem, az üres lakások sem segítik az eladást. Az emberek nagy többsége az üres terekben ugyan úgy nem látja a lehetőséget, hogy elfér-e a kanapéja vagy a franciaágya, mint a zsúfolásig teletömött szobákban. 

6. SEMLEGESÍTSD A TERET!

Hogyan? Tüntess el mindent ami személyes, a családi és utazási fotóidat, tárgyaidat. A vallási szimbólumokat.

Minél személytelenebb egy tér, a vevő annál inkább magáénak érezheti, és annál jobban eltudja képzelni itt akár ő is olvasgathat este, vagy főzhet a barátainak. Ha elpakolod az összes személyes tárgyadat, egészen a fürdőszobai tusfürdőig, máris sokat tettél, hogy eladhatóbbá váljon a lakásod. 

7. HANGULATOS TEREK!

Na, ez a legnehezebb! Mert a nagy többség úgy érzi, szuper ízlése van, és mindenkinek az tetszik ami neki. És itt van a kutya elásva, nagyon nehéz elvonatkoztatni attól neked mi tetszik, illetve mi tetszik a célcsoportnak. 

Jelen esetben nem az számít, neked milyen az ízlésed, és Te milyen színek között érzed jól magad. Itt már a leendő vevőd szemével kell gondolkodnod, és ez sokak számára nagyon nehéz feladat. Mert a többség a saját ízlését próbálja a célcsoportra ráerőltetni. 

Ha ügyes vagy, és ezen a ponton tudsz a vevő fejével gondolkodni, akkor nincs más dolgod, csak a már jó alapokat fel kell turbózni, hogy egy meleg, hangulatos és stílusos otthont alakítsál ki.

 

budapest_home_staging_haloszoba_1.jpg

Ha ez mégsem megy, akkor fordulj szakemberhez! 

8. FOTÓZD LE!

Ismét egy sarkalatos pont. A leendő vevőd a fotókkal találkozik először. 

Ezért a fotók nagyon fontosak.

Ha szépen elpakoltál, kitakarítottál akkor jó képekre van szükséged ahhoz, hogy felkeltsd az érdeklődést a lakásod iránt. Hisz a vevők a hirdetésedet fogják látni először. Hiába szép a lakás, ha a képek ezt nem adják vissza, hiába dolgoztál.

home_staging_elott_utan_ingatlano_stiluster.jpg

Szerinted melyik fotóra jön több érdeklődő? 

 

A fotóid legyenek élesek, életlen képet NE TEGYÉL KI, nem ad plusz információt. Ne a sarkokat vagy a bútorokat fotózd le, hanem a térkapcsolatokat, melyik helyiség honnan nyílik.

Készíts nyugodtan pár hangulatképet is, de a térkapcsolatok  megmutatása mindennél fontosabb! 

 

 9. KÉSZÍTS ALAPRAJZOT!

Méghozzá méretarányos alaprajzot. Sokan azt gondolják, az nem fontos. Pedig nagyon is az! Itt lehet látni, hogy hol van ablak, erkélyajtó, melyik szoba mekkora. Annál nagyobb csalódás nincs mikor a nem méretarányos alaprajzon úgy látjuk ez egy nagy szoba, és amikor oda megyünk kiderül, hogy egy lyuk. 

10. KÉSZÍTS WEBOLDALT!

Manapság, már sok ingyenes weboldal vagy blog szerkesztő van, ahol érdemes a lakásra egy szuper weboldalt elkészíteni. Könnyű hirdetni, bárkinek meg lehet adni. Sokkal több és részletes információt fel lehet tenni mint egy hirdetési felületre. Persze attól ott is hirdetni kell, de egy jó és minőségi weboldal csak segítheti az eladást.

+1  KÉSZÜLJ FEL A LAKÁSODBÓL!

Tudd mennyi a havi kiadás, és az miből tevődik össze, mi volt az utolsó közgyűlésen. Mennyi pénze van a háznak, van-e biztosítása, mit terveznek stb. 

Legyen tulajdoni lap másolat a birtokodban. Tudd a szobák négyzetméterét, a belmagasságot. Legyen nálad alaprajz,  házirend,.....  Bármit kérdezhetnek, és Neked tudnod kell mit árulsz. Vagy ha nem, akkor tudd hogy hol lehet utána kérdezni. 

+2 ÉPÍTS BIZALMAT!

Soha ne mondj valótlant!

Légy őszinte, úgyis mindig minden kiderül. Szinte minden lakásnak van negatív és pozitív tulajdonsága.

Hidd el, ahogy Te megvetted, más is látni fogja a lakás értékeit.

Ha kell add meg a közösképviselő telefonszámát, hívd fel őt és szólj neki előtte, hogy eladó lett a lakás és valószínűleg keresni fogják a vevőjelöltek telefonon. A vevőkben ez bizalmat kelt, hogy nem akarsz semmit sem elhallgatni. 

Tekints úgy a lakásra mint egy eladó termékre, ahol már a vevő van a középpontban nem pedig Te!

Sok sikert az eladáshoz!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr5813627546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása