Prémium Home Staging

StílusTér Blog

StílusTér Blog

Így add el a lakásod álomáron

2018. október 11. - Kis Németh Marcsi

Hogy mit kell tenned? 

VESD BE AZ ELSŐ BENYOMÁS MŰVÉSZETÉT

Biztos láttál már számtalan olyan videót, különböző kutatásokhoz, amiben az emberek az alapján segítenek másokon vagy ítélkeznek mások felett, ahogyan az kinéz, vagy amit az első pár másodpercben a kinézetük alapján gondolnak róluk vagy a helyzetről.

Arról is biztos számtalan helyen olvashattál már, sőt, biztosan meg is tapasztaltad, hogy ha állásinterjúra mész, akkor hogyan öltözz fel, hogyan viselkedj, és mennyire fontos az első benyomás.

Szerintem nincs olyan ember aki erre ne figyelne oda, ha jó állást akar.

Gondolom, Neked is fontos, hogy jó benyomást kelts mondjunk egy állásinterjún?

Ha mégsem, akkor szerintem nem is érdemes tovább olvasnod. ;-)

Ha tovább olvastál, akkor gondolom az a típus vagy, aki állásinterjú előtt, elmész fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz, esetleg veszel egy új ruhát, vagy cipőt. Ez utóbbi főleg a nőkre vonatkozik. ;-)

A lényeg, hogy a lehető legszebb formádat akarod megmutatni, hisz tudod, hogy az első pillanatban, amikor beléptél az állásinterjúra, és még meg sem szólaltál, már volt véleménye a leendő munkáltatódnak.

Nincs mit tenni,

ha akarjuk ha nem, mindenki,

már a találkozás első pár másodpercében

véleményt formál rólunk.  

Ha az első benyomást elrontjuk nagyon nehéz visszacsinálni. Azt az érzést, azt a pillanatot soha nem lehet  még egyszer átélni. Ha az rosszul sült el, nagyon sokat kell dolgozzunk azon, hogy mások pozitívan gondoljanak ránk.

Na, de hogy kerül ide a lakáseladás? 

Az a helyzet, hogy az első benyomás, ami alapján választunk vagy választanak, nem csak az állásinterjúkon fontos. 

Az élet szinte minden területén igaz ez. Fontos az első benyomás párválasztásnál, autó vagy ruha vásárlás stb.  Miért lenne ez alól a lakás vagy ház eladás kivétel? 

NEM, NEM AZ! 

img_8792.jpg

Akár hiszed akár nem, az emberek többsége már akkor dönt tudat alatt mikor belép egy ingatlanba. Az érzés a belépés pillanatában megszületik, jó itt lenni, kíváncsi vagyok nagyon a lakás többi részére is. Ez az, ezt kerestem. Vagy épp az ellenkezője, atya ég, mit keresek itt? Ezért nincs sok időd, arra, hogy igazán hatással legyél a vevőre. Ha belépéskor az érzés pozitív, akkor nyert ügyed vagy, és a lakás többi része már csak hab lesz a tortán. 

Természetesen nem csak az első benyomás alapján döntünk, de ott dől el minden. Az észérveket felsorakoztatjuk majd a későbbiekben,az érzéseink mellé,ezért egy rossz belépő mindent elronthat. 

A Home Staging-ben ezért minden egyes mozzanatnak jelentősége van.

  • Fontos a fénykép amit a hirdetésbe beteszel, mert itt találkozik először a vevő a lakással. Nagyon fontos, hogy a fotó alapján már felkeltsük az érdeklődését annyira, hogy megnézze személyesen is!
  • Fontos az első benyomás, amikor személyesen éri az a bizonyos első impulzus a lakásról, ami nem megismételhető, tehát ütősnek kell lennie!
  • Fontos, hogy megmutassuk a lakás összes előnyét (a lehető legjobb funkcionalitás, majd ezt követi a  célcsoportra meghatározott design).
  • A lakáson túl sok minden fontos még a vevőnek, ár, paraméterek, elhelyezkedés, stb. (de ezeket a legjobb esetben már keresésnél meghatározta és így talált rá a Te ingatlanodra.) 

img_8788.jpg

Minden lakásnak van jó és rossz tulajdonsága. Kisebbek és /vagy nagyobbak. Ami a jó hír, hogy minden ingatlant csak egy embernek kell eladnunk, csak egy ember kell hogy beleszeressen.

Gondolj arra mikor Te megvetted téged is megfogott a lakás valamivel. Nincs más dolgot, mint ezt az érzést  megmutatni a leendő vevőknek, úgy hogy felkészíted a lakásodat az eladásra. Megmutatod a legszebb arcát, hogy jöjjön az az ember aki imádni fogja. 

Ezt a beleszeretős érzést kell megtámogatnod Home Staging folyamatával, aminek az első és egyik legfontosabb része AZ ELSŐ BENYOMÁS, kiemelve a lakás összes jó tulajdonságát, megmutatva szépségét, nem eltitkolva a hátrányait.

Egy olyan értékes lakást dobni a piacra, ami kitűnik majd az ingatlanpiaci kínálatból, gyorsan gazdára talál és a befektetett pénzt és energiát jóval a piaci áron felüli milliókkal honorálja.

img_8807.jpg

Miért? Mert a vevők nagy többsége szeret olyan lakást venni, amivel már nincs semmi dolga, mert a felkészítés folyamata alatt a lakás minden apróbb és nagyobb hibája ki lett javítva, mert egy csodás enteriőrbe költözhet be aki megveszi, hisz az ingatlan a legjobb formáját mutatja. Ez nem színház, itt értéket adunk a vevőnek, amit ő szívesen megfizet cserébe. 

Hogy pontosan hogyan lépd meg az alapokat, arról már írtam bővebben.

Ha ennél többet szeretnél, mert nincs időd foglalkozni a lakáseladással, vagy igazán sok pénzt szeretnél keresni vele,még annál is többet amit most remélsz,akkor többet kell tenned érte, többet mint amit az alapok nyújtanak. 

Ennek a folyamatnak az első lépése egy személyes tanácsadás. Ezt követi egy tervezési folyamat, majd az ingatlan styling és az enteriőrfotózás teszi rá a koronát. 

Plusz, ha nagyon profi akarsz lenni, ezt még megfejelheted egy weboldallal is. 

Nekem az a tapasztalatom, hogy így tudod eladni a lakásod álom áron

Home Staging: StílusTér
Fotó: Jurassza Zsófi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyaddelalakasod.blog.hu/api/trackback/id/tr1414098933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása